Публикувана от Виолета Матева на 07 Ноември 2015
![]() | Необходими продукти блат: 3 яйца 1 ч ч захар 100 мл прясно мляко 3 с л олио 1 ч л бакпулвер 1 ч ч брашно 1 с л какао за шарка за сиропа: 1 ч ч прясно мляко 3 с л захар 1 с л течен шоколад 2 с л олио крем: 200 г заквасена сметана 200 г течен шоколад 2 с л кокосови стърготини 2 с л пудра захар украса: бял шоколад и готови цветенца |
Разбиват се яйцата със захарта ,добавяме олиото ,прясното мляко и накрая брашното с бакпулвера Разбърква се добре и отделям една чаша от сместа която се разбърква с какаото Сипваме в тавичка върху хартия за печене половината от бялата смес ,отгоре тази с какао и завършваме с останалата бяла смес Печем в загрята фурна 170 градуса 30 минути - проба с дървено шишче Изважда се и охлаждаме С нож за хляб се срязва през средата Затопля се прясното мляко със захарта ,шоколада и олиото и разбъркваме на гладка смес С лъжица сиропираме двата блата В купа се разбърква сметаната с пудрата захар , шоколада и кокоса Половината намазваме за да слепим двата блата ,а останалия крем измазваме торта и украсяваме със белия шоколад Оставя се за 1 нощ и е готова за сервиране ! |