www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 21 Октомври 2015

Чурос

Необходими продукти
3 яйца
1 ч ч брашно София Мел
1 ч ч прясно мляко
5 с л захар
1 ч л масло
олио за пържене
1 ванилия

Кипваме прясното мляко, захарта, маслото, ванилията. Сипва се брашното, бъркаме на гъсто тесто и охлаждаме за 1 минута. Добавят се яйцата едно по едно и още се разбърква да не стане на бучки. Тестото сипваме в пош с накрайник звезда и шприцоваме в загрято олио, като края се реже с ножичка. Пържим от двете страни на умерен котлон, изваждаме върху хартия да попие мазнината. Поръсваме с пудра захар и сервираме.