Публикувана от Добринка Петкова на 17 Октомври 2015
![]() | Необходими продукти около 1.200 кг тиква 1/2 ч.ч брашно за овалване за крема: 800 мл прясно мляко 4 яйца 1 и 1/2 ч.ч захар 2 ванилии за карамела: 1 ч.ч захар 1 бучка масло 1 с.л вода |
Тиквата се почиства и се нарязва на сравнително еднакви парчета. Овалват се в брашното и се нареждат в тавичка. Млякото се слага на котлона да заври. Яйцата се разбиват със захарта и ванилиите. Към тях, на тънка струя, се налива млякото, като се бърка непрекъснато. Връща се сместа обратно в тенджерката на котлона. Варете докато започне да се сгъстява. С тази смес залейте тиквата и печете на 170 градуса - около 30-35 минути. Карамелизирайте захарта заедно с маслото и водата. След като сладкиша е готов, извадете и полейте с карамела. |