Публикувана от Десислава Христова на 27 Септември 2015
Необходими продукти за тестото: 3 ч.ч. брашно 7 г суха мая 20 мл зехтин или олио 1 ч.л. (5 г) сол 1 с.л. (10 г) захар за плънката: 150 гр прошуто доматено пюре прясна чушка и домат, нарязани на кръгчета гъби риган босилек по желание кашкавал | |
Всичко, освен брашното, се разбърква с 1 ч.ч. (200 мл) гореща вода (топла вода от чешмата, а не вряла) и се оставя за 5 минути покрито. Брашното се изсипва в купа и се омесва с течната смес докато се получи тесто. Тестото се покрива с кърпа и се оставя на топло за около час. Тестото се разстила в намазнена тавичка и се намазва първо с доматеното пюре, за предпочитане е преди да се подредят другите продукти да се поръси със сухия риган. Подрежда се първо прошутото и след това останалите продукти - гъбите домата и чушката, кашкавала се слага малко преди да се извади от фурната. Пицата се пече на предварително загрята фурна за около 30 мин. |