Публикувана от Марияна Желева на 12 Септември 2015
![]() | Необходими продукти пилешко месо - 1 голямо бутче 2 средно големи картофа 1 морков 1 червена пиперка 1 малка глава лук 1 „гнездо” фиде сол и черен пипер (по желание) ½ връзка магданоз |
В голяма тенджера слагате вода. Добавяте пилешкото месо и сол на вкус. След като се свари пилето извадете месото от бульона и го прецедете. Нарязвате зеленчуците на малки кубчета. Към бульона добавете първо моркова, пипера и лука. След като поврят 5 минути добавете и нарязаните на дребно картофи, а след още 5 минути добавете и натрошеното фиде и варете до пълно сваряване на фидето и картофите. Обезкостете свареното пилешко месо и го накъсайте на дребни парченца и накрая сложете нарязан на ситно магданоз. Чер пипер на вкус също. Понякога я застроявам с яйце и мляко. |