www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 08 Септември 2015

Кълбенца от картофи, тиквички и извара

Необходими продукти
500 гр. сварени картофи
1 тиквичка
150 гр. кашкавалена извара
3 яйца
сол
пикантина
3-4 стръка копър
3-4 стръка магданоз
олио за поръсване
3-4 скилидки чесън
1 ч.ч. настърган кашкавал

Обелете картофите и ги настържете на ренде. Настържете в друг съд тиквичката и посолете. Изцедете тиквичките от сока и ги прибавете към картофите. Добавете изварата, сол на вкус, ситно нарязаните чесън, магданоз и копър. Отделете белтъците от жълтъците. Прибавете белтъците към сместа и омесете до еднородна смес.

В тава, застлана с намазнена домакинска харти за печене, наредете оформените кълбенца. Намажете всяко едно от тях с жълтък и изпечете в умерена фурна до златисто. Преди готовност, сложете върху всяко кълбенце настърган кашкавал и допечете.