Публикувана от Веселина Константинова на 08 Септември 2015
![]() | Необходими продукти 500 гр. сварени картофи 1 тиквичка 150 гр. кашкавалена извара 3 яйца сол пикантина 3-4 стръка копър 3-4 стръка магданоз олио за поръсване 3-4 скилидки чесън 1 ч.ч. настърган кашкавал |
Обелете картофите и ги настържете на ренде. Настържете в друг съд тиквичката и посолете. Изцедете тиквичките от сока и ги прибавете към картофите. Добавете изварата, сол на вкус, ситно нарязаните чесън, магданоз и копър. Отделете белтъците от жълтъците. Прибавете белтъците към сместа и омесете до еднородна смес. В тава, застлана с намазнена домакинска харти за печене, наредете оформените кълбенца. Намажете всяко едно от тях с жълтък и изпечете в умерена фурна до златисто. Преди готовност, сложете върху всяко кълбенце настърган кашкавал и допечете. |