Публикувана от Анелия Терзиева на 08 Ноември 2011
![]() | Необходими продукти 300 гр.кайма (смес) 50 гр.ориз 1 морков 2 картофа 1 яйце 3 суп.лъжици кисело мляко 1 суп.лъжица оцет магданоз копър сол черен пипер кимион чубрица 1 суп.лъжица доматено пюре 1 суп.лъжица олио брашно за овалване |
Към каймата добавяме белтъка от яйцето, оризът, сол, черен пипер, кимион и чубрица на вкус. Омесваме добре. Оформяме топчета, които овалваме в брашно и оставяме настрани. В тенджера слагаме 2-3 литра вода в която прибавяме доматеното пюре, олиото, морковът и картофите, нарязни на кубчета. Когато водата заври пускаме топчетата едно по едно. Когато всичко се свари подправяме с още сол и черен пипер. След като свалим супата от котлона правим застройка от жълтъка, млякото и оцета, която постепенно прибавяме към топлата супа. По желание поръсваме с копър , магданоз или и двете. |