Публикувана от Виолета Матева на 15 Август 2015
![]() | Необходими продукти 3 яйца 1 и 1/2 ч ч захар 1 ч ч прясно мляко 1/2 к ч олио 1 с л какао 1 ч л бакпулвер 250 г брашно, ако е нужно още малко за кексова смес 50 г течен шоколад кокос и перлички за украса |
Разбиват се яйцата със захарта. Добавят се олиото, чаша прясно мляко, какао и се разбърква добре. Отделя се 1 ч ч от сместа. В останалата се добавя брашното с бакпулвера и отново се разбърква. Сипва се в намаслена тавичка с диаметър 24 -26 см. Печем в загрята фурна 180 С до готовност. Изважда се и се надупчва с вилица. В чашата с отделената смес се прибавя течния шоколад и отново се разбърква. С лъжица заливаме кекса. Отгоре леко се намазва с още малко течен шоколад и се поръсва с кокос. Охладен се нарязва и поднася ! РАЗКОШЕН Е, ОПИТАЙТЕ. |