Публикувана от Виолета Матева на 04 Август 2015
![]() | Необходими продукти 4 бр. пилешки гърди, нарязани на парчета 2 зелени и 2 червени чушки 1 глава лук 700 г пилешки пържолки за сос Терияки: 4 с л соев сос 2 равни с л захар 1 скилидка чесън 4 с л сладко вино 2 с л зехтин 2 с л лимонов сок |
Дървените шишчета се накисват за 20 минути във вода, за да не прегорят. В купа се смесват всички продукти за соса и се разбърква. Пилешкото месо и пилешките пържоли се овалват в соса и се оставят за 30 мин. да се мариноват. Чушките и лука се почистват и нарязват на кубчета. Нанизваме на шишчето червена, зелана чушка, лук и парченце месо. Низането се повтаря до горе. Загрява се скарата, намазана с олио и нареждаме шишчета и пържоли. Запичаме за 15-20 минути, като се обръщат от всички страни. Поднасяме с картофки или свежа салата ! |