Публикувана от Виолета Матева на 01 Август 2015
Необходими продукти 1 голяма тиквичка олио за пържене брашно за овалване 200 г натрошено сирене 3 моркова - настъргани 1 глава лук сол черен пипер копър магданоз скилидка чесън заливка: 4 яйца 1 ч ч кисело мляко | |
Тиквичката се измива и нарязва на колелца или полумесеци, овалваме в брашно и пържим в олиото. В същия тиган ако е нужно се долива още малко олио и запържваме нарязан лук и настъргани моркови. Овкусяваме със сол, черен пипер и копър. В намаслена тавичка се нарежда един ред тиквички, отгоре се разпределя морковената смес, натрошеното сирене и втори ред тиквички. Заливаме с разбитите яйца и киселото мляко с пресована скилидка чесън и щипка сол. Печем 30 мин. в умерена фурна. Поднасяме с нарязан ситно магданоз. Вкусно е както топло така и студено ! |