www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 31 Юли 2015

Картофки по Шуменски

Необходими продукти
600 г сверени картофи
50 г масло
1 глава лук
магданоз
100 г пушен бекон
сол
черен пипер
копър

заливка:
1 кофичка кисело мляко
2 скилидки чесън
2 с л олио
1 к л червен пипер

Сварените картофи се обелват и нарязват на ситни кубчета. Запържваме ги в маслото заедно с нарязания лук и пушения бекон. Овкусяваме със сол, черен пипер и магданоз. Оставяме сместа да изстине и с вилица се претрива. Оформят се топчета и поднасяме с подлученото кисело мляко. В загрятото олио добавяме червения пипер и леко заливаме ястието. Поднасяме с нарязан ситно копър.