Публикувана от Веселина Константинова на 08 Юли 2015
![]() | Необходими продукти за тестото: около 800 гр брашно 1 п. суха мая 1 ч.л. сол 1 к.ч. олио за плънката: 250 гр. кайма 3-4 с.л. доматен концентрат 200 гр. гъби 1 ч.ч. сладка царевица настърган кашкавал за поръсване чубрица |
Разтворете маята в купичка с хладка вода. Направете кладенче в брашното, добавете разтворената мая, солта, олиото и замесете меко тесто. Нарежете гъбите и ги задушете в масло. Добавете каймата и доматения концентрат и запържете за кратко. От полученото тесто се получават две големи пици. В тава, застлана с домакинска хартия, разстелете половината тесто. Намажете с плънката, добавете царевица и чубрица. Запечете 7-8 мин. в силна фурна. Поръсете с настърган кашкавал и запечете още малко, до разтопяването на кашкавала. |