Публикувана от Анелия Терзиева на 07 Юли 2015
![]() | Необходими продукти за тестото: 2 яйца ¾ ч.чаша захар ½ ч.чаша олио 1 и ½ ч.чаша брашно 1 пак. бакпулвер ½ ч.чаша прясно мляко щипка сол ванилия за глазурата: 200 гр. прясно мляко 2 с.л. натурално какао 100 гр. натурален шоколад, начупен 80 гр. масло 100 гр. захар 200 гр. кокосови стърготини за овалване |
Разбиваме яйцата със захарта на пухкав крем. Прибавяме олиото, млякото и разбъркваме отново. Към пресятото брашно добавям бакпулвера, солта и ванилията и прибавям към течната смес. Разбърквам добре до получаване на гладко тесто. Изсипваме тестото в предварително намазана с масло тава и застлана с хартия за печене. Пече се в предварително загрята фурна на 190С за около 20-25 минути. След готовност оставям за 10 минути да се охлади леко в тавата и след това го премествам върху решетка да изстине напълно. За глазурата, смесваме всичко в касерола и слагаме на котлона. Разбърквам докато се образува гладък шоколадов топинг. Отстранявам от огъня и оставям да се охлади. Блатът нарязвам на квадратни парченца с дължина на страните около три сантиметра. Всяко парче потапям с помощта на дървен шиш в глазурата и след това овалвам в кокосовите стърготини. Може да се съхраняват в добре затворена кутия за няколко дни. |