www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Анелия Терзиева на 07 Юли 2015

Ламингтън

Необходими продукти
за тестото:
2 яйца
¾ ч.чаша захар
½ ч.чаша олио
1 и ½ ч.чаша брашно
1 пак. бакпулвер
½ ч.чаша прясно мляко
щипка сол
ванилия

за глазурата:
200 гр. прясно мляко
2 с.л. натурално какао
100 гр. натурален шоколад, начупен
80 гр. масло
100 гр. захар
200 гр. кокосови стърготини за овалване

Разбиваме яйцата със захарта на пухкав крем. Прибавяме олиото, млякото и разбъркваме отново. Към пресятото брашно добавям бакпулвера, солта и ванилията и прибавям към течната смес. Разбърквам добре до получаване на гладко тесто.

Изсипваме тестото в предварително намазана с масло тава и застлана с хартия за печене. Пече се в предварително загрята фурна на 190С за около 20-25 минути. След готовност оставям за 10 минути да се охлади леко в тавата и след това го премествам върху решетка да изстине напълно.

За глазурата, смесваме всичко в касерола и слагаме на котлона. Разбърквам докато се образува гладък шоколадов топинг. Отстранявам от огъня и оставям да се охлади. Блатът нарязвам на квадратни парченца с дължина на страните около три сантиметра. Всяко парче потапям с помощта на дървен шиш в глазурата и след това овалвам в кокосовите стърготини. Може да се съхраняват в добре затворена кутия за няколко дни.