Публикувана от Виолета Матева на 17 Юни 2015
![]() | Необходими продукти 2 големи яйца 1 к ч захар 60 г разтопено масло 1 с л какао за шарката 1 ч л бакпулвер 1 к ч кисело мляко кора от лимон 1 к ч плод от вишновката, леко отцедени 1 к ч брашно с връх |
Разбиваме яйцата със захарта с телена бъркалка. Добавят се маслото, киселото мляко, настъргана кора от лимон и накрая брашното с бакпулвера. Отделя се 1 к ч смес и се разбърква с какаото. В намаслени формички за мъфини сипваме по 1 с л бялата смес, отгоре 1 с л кафява и набождаме отцедените плодове от вишновката. Отгоре се покриват с малко бяла смес и 1 вишна в средата. Печем в загрята фурна 160 градуса с вентилатор около 25 мин, проба с дървено шишче. Изваждат се от формите и поднасяме с чаша ароматна вишновка. Да ви е сладко ! |