Публикувана от Анелия Терзиева на 29 Май 2015
![]() | Необходими продукти 1 ч. ч. брашно 2 ч. ч. тъмно кафява захар 3 яйца 50 гр. натурално какао 100 гр .пресни или замразени къпини (може да се използват и малини) 1 пак. бакпулвер 2 пак. ванилия 200 г. натурален шоколад 250 г. масло |
Шоколадът и маслото разтопяваме на водна баня или в MW фурна. Яйцата разбиваме със захарта до пухкав крем. Смесваме шоколадовата с яйчената смес и бъркаме до хомогенност. Добавяме брашното, пресято с какаото, бакпулвера и ванилията и бъркаме, докато сухата смес се поеме изцяло от мократа. Внимателно и изсипваме в правоъгълна или кръгла форма, подреждаме плодовете на повърхността и печем в предварително загрята на 180* С фурна за около 20 - 25 мин. Аз използвам форма с ринг за по-лесно изваждане на сладкиша. |