Публикувана от Веселина Константинова на 26 Май 2015
![]() | Необходими продукти за шоколадовия блат: 3 яйца 1 ч.ч. кисело мляко 1/2 ч.ч. захар 1 к.ч. олио 1 ч.л. сода бикарбонат 3 с.л. какао 1 1/2 ч.ч. брашно за крема: 200 гр. заквасена сметана 200 мл. течна сладкарска сметана 3 с.л. течен шоколад за декорация: 2 шоколадови сърца |
Разбийте яйцата със захарта. Прибавете олиото, киселото мляко и какаото. Разбъркайте. Прибавете брашното и содата. Бъркайте до получаване на еднородна смес. Загрейте фурната и изсипете сместа в намазнена тавичка за пай. Изпечете до готовност на 180 градуса. Разбийте течната сметана с миксер до пухкава смес. Добавете заквасената сметана и течния шоколад. Разбъркайте. Изпеченият и охладен блат намажете с крема. Гарнирайте с шоколадови сърца. |