www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 26 Май 2015

Шоколадов пай

Необходими продукти
за шоколадовия блат:
3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. захар
1 к.ч. олио
1 ч.л. сода бикарбонат
3 с.л. какао
1 1/2 ч.ч. брашно

за крема:

200 гр. заквасена сметана
200 мл. течна сладкарска сметана
3 с.л. течен шоколад

за декорация:
2 шоколадови сърца

Разбийте яйцата със захарта. Прибавете олиото, киселото мляко и какаото. Разбъркайте. Прибавете брашното и содата. Бъркайте до получаване на еднородна смес. Загрейте фурната и изсипете сместа в намазнена тавичка за пай. Изпечете до готовност на 180 градуса. Разбийте течната сметана с миксер до пухкава смес. Добавете заквасената сметана и течния шоколад. Разбъркайте. Изпеченият и охладен блат намажете с крема. Гарнирайте с шоколадови сърца.