Публикувана от Анелия Терзиева на 19 Май 2015
![]() | Необходими продукти за 3 порции: 400-450 гр. тънко нарязано свинско контрафиле 1 топка моцарела (125 гр.) няколко сушени домата (мариновани) 2 суп. лъжици босилково песто 2 суп. лъжици горчица 2 суп лъжици олио (или зехтин) пресен риган сол черен пипер на вкус |
Смесваме горчицата и пестото заедно с мазнината, черния пипер (при необходимост и сол) и разбъркваме добре. С получената смес намазваме филенцата от двете страни и ги оставяме да се мариноват поне за 2-3 часа. Запечатваме ги на силно сгорещен грил-тиган за около минута от всяка страна. Подреждаме филенцата в тавичка и върху всяко поставяме по няколко парченца сушен домат и листенца риган. Отгоре нареждаме резените моцарела. Печем в силно загрята фурна около 10-12 мин, докато моцарелата добие леко златист цвят и се разтопи. Времето за обработка както на тиган, така и във фурната може да варира в зависимост от дебелената на филетата. Поднесете със свежа салата и бяло сухо вино. Добър апетит! |