www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Гергана Коджабашийска на 07 Ноември 2011

Какаов крем

Необходими продукти
4 яйца
2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. брашно /4 равни супени лъжици/
1л. прясно сварено мляко
2-3 с.л. какао

Отделете белтъците от жълтъците и разбийте с миксер добре. Прибавете захарта и отново разбийте. След това се добавят жълтъците при работещ миксер. Намалете скоростта на миксера и добавете брашното. Отново разбийте добре. Добавете какаото, отново при по - бавни обороти на миксера. След като се получи еднородна смес, добавете прясното мляко, което предварително е сварено и охладено. Разбъркайте за няколко минути отново с миксера. След това поставете сместа върху котлона и оставете да се сгъсти на бавен огън /по същия начин, по който сгъстявате обикновеното нишесте/. След като кремът е готов, изсипете в подходящи купички и поставете в хладилника.