Публикувана от Добринка Петкова на 27 Април 2015
Необходими продукти 100 г кашкавал 2-3 скилидки чесън 1 ч. ч кисело мляко сол 2 с. л магданоз и копър 2 яйца 150 г извара 3-4 с. л сметана за готвене 150 г сирене 2 малки тиквички | |
Измийте и нарежете тиквичките на "пънчета" с еднаква големина. Издълбайте ги, като внимавате да не пробиете дъното им. Наредете ги в намаслена тава. Разбийте яйцата със сметаната. Добавете сиренето, изварата и наситнени зелении. Поръсете пънчетата със сол и напълнете всяко със готовата плънка. Налейте малко вода (около 1 ч. ч.), завийте с фолио и печете на 200 градуса до готовност. Малко преди да ги извадите, махнете фолиото и сложете на всяко пънче парче кашкавал и върнете във фурната до разтопяването му. Смесете млякото с чесън и копър. Разбъркайте и поднесете към готовите пънчета. |