www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Добринка Петкова на 27 Април 2015

Пънчета от тиквички

Необходими продукти
100 г кашкавал
2-3 скилидки чесън
1 ч. ч кисело мляко
сол
2 с. л магданоз и копър
2 яйца
150 г извара
3-4 с. л сметана за готвене
150 г сирене
2 малки тиквички

Измийте и нарежете тиквичките на "пънчета" с еднаква големина. Издълбайте ги, като внимавате да не пробиете дъното им. Наредете ги в намаслена тава.

Разбийте яйцата със сметаната. Добавете сиренето, изварата и наситнени зелении. Поръсете пънчетата със сол и напълнете всяко със готовата плънка. Налейте малко вода (около 1 ч. ч.), завийте с фолио и печете на 200 градуса до готовност. Малко преди да ги извадите, махнете фолиото и сложете на всяко пънче парче кашкавал и върнете във фурната до разтопяването му.

Смесете млякото с чесън и копър. Разбъркайте и поднесете към готовите пънчета.