Публикувана от Добринка Петкова на 27 Април 2015
![]() | Необходими продукти 500 гр кайма 1 глава лук 1 филия хляб подправки на вкус 2-3 домата 1 настърган домат 3-4 картофа 2-3 чушки магданоз |
Към каймата се добавя настърганият лук и накиснатата филия хляб, като не се отцежда много. Посолявате, добавяте подправки по желание и омесете добре, като добавите 1 с. л. вода. Оставете готовата кайма да престои малко, оформете кюфтетата и ги изпържете. Обелете картофите, нарежете ги на кръгчета и тях изпържете до полуготово. Нарежете доматите на кръгчета, а чушките на лентички. Започнете да редите в тавата ред картоф, кръгче домат, кюфте, пак картоф и т.н, докато свършат продуктите. Между редовете сложете лентички от чушките. Сложете в загрята фурна на 200 градуса, за 15 минути. През това време смесете настъргания домат с 250-300 мл вода, посолете и залейте полуготовото ястие. Допечете на 250 градуса за още 15-20 минути. Извадете и поръсете с нарязан магданоз. |