www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 18 Април 2015

Бисквитена торта с шоколадов пудинг

Необходими продукти

12 бр. кафяви бисквити закуска
12 бр. бели бисквити
500 мл прясно мляко
4-5 с л захар
1 пудинг шоколад
2 с л течен шоколад
1 с л масло
1 банан
1 ч ч подсладено прясно мляко за потапяне на бисквитите


Приготвя се крема: Загрява се прясното мляко със захарта. Разбива се пудинга в малка част от прясното мляко. Сипваме в загрятото мляко, бъркаме докато се сгъсти. Сваля се от котлона, добавяме течния шоколад и маслото, разбъркваме докато се получи гладък крем.

Намазва се с малко крем дъното на тавата, нарежда се един ред потопени в прясно мляко кафяви бисквити, отгоре крем, кръгчета банан, отново крем, ред бели бисквити и така докато свършат продуктите. Оставя се да се охлади, нарязваме на парчета и сервираме. ВКУСНО И БЪРЗО !