www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 26 Март 2015

Хлебчета с ленено брашно

Необходими продукти
300 мл вода
1 пакет суха мая
1 ч л сол
1 ч л захар
2 с л олио
1 к ч ленено брашно, останалото е бяло за замесването
семена за поръсване

Маята се активира в малка част от хладката вода със захарта и 1 с л брашно. Смесваме бялото и ленено брашно, сипваме останалата вода, олиото, солта и шупналата мая. Замесва се меко тесто. Оставя се на топло 40 мин. да втаса.

Разделих на 9 топчета, намазани с олио и поръсени със семена. Печем в загрята фурна 170 градуса около 30 минути. Много вкусни, опитайте !