www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 19 Март 2015

Омлет с плънка от гъби, моркови и сирене Едам

Необходими продукти
за омлета /две порции/:
6 яйца

за плънката:
100 гр. гъби
2 средно големи моркова
100 гр. сирене Едам
олио
сол за овкусяване

Изпържете два омлета от по три яйца. Измийте и настържете морковите. Изпържете ги в сгорещена мазнина /2-3 с.л. олио/. Добавете нарязаните на филийки гъби. Пържете и бъркайте до омекване на гъбите. Овкусете със сол. Преди да свалите тигана от огъня, прибавете сиренето Едам и разбъркайте.

В подходящ съд сложете омлета, прибавете от плънката и загърнете. Поднесете топъл, с подходяща гарнитура.