www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Елена Пенчева на 16 Март 2015

Баница със сирене и маслини

Необходими продукти
400 гр листи за баница
4 яйца
250-300 гр сирене
150-200 гр обезсолени маслини
4-5 с.л. олио
1 ч.л. хлебна сода
1 кофичка кисело мляко (400 гр)
ленено семе
слънчогледови семки
сусам

Содата се гаси в киселото мляко, разбърква се с яйцата и олиото.

В намазнена тавичка редите листите, като леко ги намачквате. Оставяте 4 листа. Върху наредените в тавата листи натрошавате сиренето и разпределяте маслините, които предварително сте изчистили от костилките. Изсипвате 3/4 от яйчната смес. Редите и останалите листи като ги намачквате много леко (с тях трябва да покриете цялата тава, с цел при печенето да не загори сиренето). Останалата смес разпределяте най-отгоре.

Печете на 220 градуса. По желание може да добавите семена. Като се изпече баницата се обръща върху купички.