Публикувана от Веселина Константинова на 15 Март 2015
![]() | Необходими продукти за гъбения сос: 300 гр. гъби 1 к.ч. олио 200 гр. заквасена сметана 2 с.л. брашно сол млян черен пипер за палачинките: 2 яйца щипка сол 2 ч.ч. вода брашно, колкото поеме за гъсто палачинково тесто |
Измийте и нарежете гъбите на филийки. Запържете ги в олиото. Добавете сметаната, разбита с 1 ч.ч. вода. Овкусете със сол. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. Преди да свалите съда от котлона, добавете брашното, размито с малко вода. Бъркайте до сгъстяване. Поръсете с черен пипер. Разбийте яйцата с водата и солта. Прибавяйте на части брашното и бъркайте с миксер, докато се получи палачинково тесто. Изпечете мини палачинки. Наредете ги в чиния и полейте със соса. |