www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 14 Март 2015

Свинско със зеленчуци на тиган

Необходими продукти
ЗА 4 ПОРЦИИ
1 опаковка MAGGI Малки Тайни Винен кебап
3-4 с.л. олио
1 глава лук
600 гр. свинско контра филе
2 моркова
2 големи картофа
1 малък патладжан
100 гр. глава целина
сол и черен пипер на вкус
2 стръка пресен естрагон (тарос)
магданоз за поръсване

Време за подготовка 10 мин.
Време за приготвяне 30 мин.

Пригответе фикса според указанието на опаковката. Нарежете месото на хапки, а зеленчуците на едри парчета.

Загрейте олиото и изпържете месото заедно с лука. Прибавете останалите зеленчуци и гответе 2-3 минути. Налейте фикса, овкусете със сол, пипер и естрагон, и разбъркайте.

Гответе на тих огън под капак докато месото омекне за около 20-25 минути. В края на готвенето махнете капака и усилете котлона, за да се изпари излишната течност и да се получи гъст сос.

Сервирайте ястието топло, поръсено със свеж магданоз.

Съвет: Ястието става чудесно, ако към него прибавите прясна чушка или броколи.