Публикувана от Марияна Желева на 12 Март 2015
![]() | Необходими продукти 3 ч.ч брашно 200 мл. айран 220 г. сирене 100 г. кашкавал 1 яйце и 1 яйце за плънката 1/2 ч.л сол 1/2 ч.л захар 2 с.л олио 50 г. масло 1/2 ч.л сода |
2 чаши брашно се пресяват заедно със содата и в средата се прави кладенче. Захарта, солта, олиото и яйцето се разбиват с айрана. Течността се сипва постепенно към брашното и се замесва тесто. Оставя се да почине за половин час. След това тестото се оформя като руло и се реже на 10 кръгчета. Те се овалват в останалото брашно и се разточват на тънки питки. В средата им се слага плънка, приготвена от настъргано сирене, кашкавал и яйцето. Краищата се завиват. Обръщат се със завитата част надолу и пак се разточват. Пекат се от двете страни на загрят тиган. Готовите питки се намазват с масло и се покриват с кърпа. |