Публикувана от Анелия Терзиева на 07 Ноември 2011
Необходими продукти 1 кг. картофи (сварени) 1/2 консерва царевица (около 150гр.) 3-4 кисели краставички 150 гр.гъби 100 гр.кашкавал 40 гр.пармезан 1 ч.л брашно 1 1/2 ч. чаша прясно мляко сол черен пипер копър краве масло | |
Картофите се издълбават с помощта на лъжичка. Нареждат се в намаслена тавичка. Запържват се гъбите в масло. След това се добавят последователно вътрешността на картофите, царевицата и киселите краставички. Подправя се със сол, черен пипер и малко копър. С така получената смес се пълнят картофите. Поръсват се с настърганите кашкавал и пармезан. Запичат се до златисто. От останалите продукти приготвяме сос за картофите. За целта запържваме брашното до златисто в малко масло и добавяме млякото при непрестанно бъркане. Овкусяваме със сол и черен пипер. Ако са ни останали кашкавал и пармезан можем да ги добавим в соса, защото придават изключителен аромат. |