www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Анелия Терзиева на 07 Ноември 2011

Пълнени зеленчукови картофки

Необходими продукти
1 кг. картофи (сварени)
1/2 консерва царевица (около 150гр.)
3-4 кисели краставички
150 гр.гъби
100 гр.кашкавал
40 гр.пармезан
1 ч.л брашно
1 1/2 ч. чаша прясно мляко
сол
черен пипер
копър
краве масло

Картофите се издълбават с помощта на лъжичка. Нареждат се в намаслена тавичка. Запържват се гъбите в масло. След това се добавят последователно вътрешността на картофите, царевицата и киселите краставички. Подправя се със сол, черен пипер и малко копър. С така получената смес се пълнят картофите. Поръсват се с настърганите кашкавал и пармезан. Запичат се до златисто.

От останалите продукти приготвяме сос за картофите. За целта запържваме брашното до златисто в малко масло и добавяме млякото при непрестанно бъркане. Овкусяваме със сол и черен пипер. Ако са ни останали кашкавал и пармезан можем да ги добавим в соса, защото придават изключителен аромат.