www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Десислава Христова на 03 Март 2015

Грис халва с какао

Необходими продукти
2 ч.ч. пшеничен грис
2 ч.ч.захар
3 ч.ч.вода 
1/2 ч.ч.олио
1 ч.ч.прясно мляко
2-3 ч.л. какао за поръсване

Запържваме гриста в олиото на слаб огън до светлокафяв цвят, като непрекъснато бъркаме.

В тенжера се смесват водата и млякото и се загряват. Когато гриста е запържена се добавя захарта и по малко се долива от загрятата течност. Варете до гъста каша и бъркайте, докато гриста набъбне.

Изсипете в правоъгълна тава, оставете да изстине за час, нарежете на малки парченца и поръсете с какаото :)