www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 02 Март 2015

Печено пиле с грейпфрут и мащерка

Необходими продукти
1 пиле - около 1500 гр.
2 грейпфрута
1 с.л. суха мащерка
сол
червен пипер
олио за намазване

Измийте пилето. Посолете го отвътре и отвън със сол, червен пипер и мащерка.

Нарежете единия грейпфрут на парчета. Натъпчете пилето с парченцата грейпфрут. Изстискайте половин грейпфрут и намажете пилето със сока. Сложете го в тава и долейте чаша вода. Поръсете го с олио и го изпечете до златисто.

При поднасяне може да гарнирате с парченца грейпфрут.