Публикувана от Веселина Константинова на 02 Март 2015
![]() | Необходими продукти 500 мл. сметана 2 компота от праскови 2 бр. желатин на Йоткер 1 к.ч. прясно мляко 2 готови блата стафиди захаросани череши 1 ч.ч. разтопен шоколадов крем за торти 1 с.л. ром |
Разбийте сметаната на гъст крем. Напръскайте блатовете с млякото и рома. Разтворете желтина в студена вода и после го загрейте, без да завира. Разбийте единия компот в блендер и прибавете разтворения желатин. Сложете блата в тортена чиния. Изсипете сметаната и я разпределете равномерно. Поръсете със стафидите и черешите. Отгоре изсипете желатиновия крем. Сложете отгоре другия блат и наредете отгоре плодовете от другия компот. Намажете с шоколадовия крем. Охладете тортата за 3-4 часа. |