www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 02 Март 2015

Торта с праскови

Необходими продукти
500 мл. сметана
2 компота от праскови
2 бр. желатин на Йоткер
1 к.ч. прясно мляко
2 готови блата
стафиди
захаросани череши
1 ч.ч. разтопен шоколадов крем за торти
1 с.л. ром

Разбийте сметаната на гъст крем. Напръскайте блатовете с млякото и рома. Разтворете желтина в студена вода и после го загрейте, без да завира.

Разбийте единия компот в блендер и прибавете разтворения желатин. Сложете блата в тортена чиния. Изсипете сметаната и я разпределете равномерно. Поръсете със стафидите и черешите. Отгоре изсипете желатиновия крем. Сложете отгоре другия блат и наредете отгоре плодовете от другия компот. Намажете с шоколадовия крем.

Охладете тортата за 3-4 часа.