Публикувана от Елена Пенчева на 16 Февруари 2015
![]() | Необходими продукти 400 гр. броколи 100 грама сирене 2 с.л. сладка царевица 2 с.л. топено сирене /използвах пикантно от Лидл/ 2 яйца 100 гр. настърган кашкавал масло за намазване магданоз сол черен пипер |
Сварявате броколите и отцеждате. Намазвате 2 гювечета с масло, в тях поставяте броколите, след това натрошеното сирене, царевицата и топеното сирене. Наливате много малко водичка (около 2 лъжици), и похлупвате гювечетата. Печете на 250 градуса за около 20 минути. След това изваждате гювечетата, поръсвате с кашкавал и чуквате по едно яйце. Отново похлупвате гювечетата и поставяте във фурната за около 5 минути. След това махате капаците, за да се запече кашкавала. Когато прецените, че са готови ги изваждате от фурната, поръсвате с магданоз и отново ги похлупвате. Готови са за консумация веднага щом прецените, че са достатъчно изстинали за да може да си ги хапнете. |