www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Елена Пенчева на 02 Февруари 2015

Яйчен крем

Необходими продукти
500 мл. прясно мляко
150 гр. захар
2 яйца
2 с.л. бяло брашно
кората на 1/2 лимон
1 с.л. краве масло

Сварявате прясното мляко и към него прибавяте захарта. Бъркате докато се разтопи.

Разбивате много добре яйцата заедно с брашното, най-добре разбийте с миксер, за да не се образуват бучки в крема.

Свалете млякото от котлона и прибавете яйчената смес на тънка струя при непрекъснато бъркане. Върнете крема на котлона, като продължавате да бъркате (за да не загори) докато се сгъсти. След това прибавете маслото и настърганата лимонова кора.