Публикувана от Веселина Константинова на 01 Февруари 2015
Необходими продукти за тестото: 3 яйца 1/2 кубче мая 1 пакетче суха мая 7 с.л. захар 1 ч.л. сол 250 гр. маргарин 200 мл. хладко прясно мляко 100 мл. хладка вода около килограм (може и повече) брашно, колкото поеме шоколадов крем жълтък за намазване захар и маково семе за поръсване | |
Пресейте брашното. Размийте маята в хладката вода. Направете кладенче в брашното, изсипете млякото, разтворената мая. чукнете яйцата. Прибавете маргарина, солта и захарта и замесете меко тесто. Ако е необходимо, добавете още брашно. Оставете го да удвои обема си на топло. Когато е готово, накъсайте на топки и разточете. Нарежете на квадрати. Във всяко квадратче, сложете по една супена лъжица шоколад. Завийте на кифличка. Намажете отгоре с жълтък, поръсете с маково семе и захар. Наредете ги в тава, застлана с домакинска хартия. Изпечете ги до златисто. |