Публикувана от Виолета Матева на 29 Януари 2015
Необходими продукти 5-6 картофа 2 моркова 1 глава лук шепа магданоз щипка чубрица 1 к ч ориз 3 яйца 1 с л галета сол черен пипер царевично брашно за овалване олио за пържене | |
Сваряват се обелените и нарязани на парченца картофи, моркови и ориза. Прецеждат се от водата, намачквам с вилица и смесваме с нарязан ситно лук, 1 яйце, магданоз, чубрица, сол, черен пипер и галета. Разбъркваме получената смес. С намокрени ръце се оформят големи кюфтета. Оставих ги да стегнат за 15 минути във фризера. Изваждаме и овалваме в царевично брашно. Потапят се в 2 разбити яйца и пържим в загрята мазнина от двете страни. Поднасяме с подходяща салата за сезона ! |