www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 29 Януари 2015

Постни кюфтета

Необходими продукти
5-6 картофа
2 моркова
1 глава лук
шепа магданоз
щипка чубрица
1 к ч ориз
3 яйца
1 с л галета
сол
черен пипер
царевично брашно за овалване
олио за пържене

Сваряват се обелените и нарязани на парченца картофи, моркови и ориза. Прецеждат се от водата, намачквам с вилица и смесваме с нарязан ситно лук, 1 яйце, магданоз, чубрица, сол, черен пипер и галета. Разбъркваме получената смес.

С намокрени ръце се оформят големи кюфтета. Оставих ги да стегнат за 15 минути във фризера.

Изваждаме и овалваме в царевично брашно. Потапят се в 2 разбити яйца и пържим в загрята мазнина от двете страни. Поднасяме с подходяща салата за сезона !