www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 29 Януари 2015

Курабийки с локум

Необходими продукти
2 яйца
1 ч ч захар
1 ч ч кисело мляко
1 ч л равна сода
1 к ч разтопена свинска мас
1 ванилия
кора от лимон и портокал
600 г брашно
1 жълтък за намазване
локум мента и ягода за пълнеж
захар кристал за поръсване

Разбиват се яйцата със захарта, добавяме разтопената мас (може и олио) и киселото мляко с разбита в него сода. Разбъркваме с вилица, прибавяме ванилия, настъргана кора от лимон и портокал. Разбъркваме и сипваме в брашното, замесваме тесто. Оставя се 20 минути да почине.

Късаме парче тесто, в средата поставяме па едно парченце от двата локума и оформяме топчета. Нареждат се в тава върху хартия за печене. Намазваме с разбит жълтък и поръсваме със захар кристал.

Печем в загрята фурна 170 С 20-25 минути до зачервяване.

Вкусни и ароматни са !