Публикувана от Десислава Христова на 26 Януари 2015
![]() | Необходими продукти 400 грама тиква 1 пакетче чаени бисквити 125 гр. краве масло 4 яйца 1 ч.ч. захар 2 ч.ч.брашно 1 ч.л.сода 80 гр орехи |
1/2 от маслото се разтопява и се изсипва в правоъгълна тавичка, отгоре се подреждат бисквитите. Тиквата се бели и сварява, след това се оставя да изстине напълно и се пасира до получаване на пюре (много важно е тиквата да се подслади при варенето, защото захарта не е много в сладкиша). Яйцата, захарта и брашното, содата и останалото масло се разбъркват, прибавят се пасираната тиква и нарязаните на ситно орехи. Сместа се изсипва в тавата и се пече в предварително загрята фурна. Готовият сладкиш се обръща и по желание се поръсва с пудра захар. |