Публикувана от Виолета Матева на 25 Януари 2015
![]() | Необходими продукти 1 кг картофи 500 г свинско месо, нарязано на жулиени 100 г заквасена сметана 100 мл готварска сметана 2 яйца 150 г топено сирене Жоси 50 г краве сирене 50 г настърган кашкавал 3 глави лук 200 г гъби 2 с л олио сол черен и червен пипер смундух чубрица 50 мл бяло вино 1 к ч вода |
Картофите се обелват, нарязваме на шайби и варим 10 мин. в подсолена вода. Изцеждаме и нареждаме в намаслена тавичка. Отгоре се поръсва с подправки, натрошено сирене и кръгчета топено сирене. Следва втори ред картофи, подправки и сирена. Завършваме с ред картофи. Разбиват се яйцата със заквасената и течната сметана и заливаме отгоре. Печем 25 минути в умерена фурна. През това време запържваме свинското месо в тиган, нарязано на жулиени и овкусено със сол и черен пипер. Добавят се нарязан на лунички лук и гъбите. Прибавя се червения пипер, разбърква се и наливаме виното и водата. Вари се 20 мин. на слаб огън. Изваждаме тавата, настъргваме кашкавала и отгоре разпределяме свинското месо с гъбите и лука. Връща се във фурната и запичаме още 15 мин. само отгоре. Вкусно зимно ястие, добър апетит ! |