Публикувана от Виолета Матева на 17 Януари 2015
![]() | Необходими продукти 1 кофичка кисело мляко 1 равна ч л сода бикарбонат 1 ч ч захар 2 ч ч брашно 1/2 ч ч олио 1 с л какао кора от портокал глазура: 3 с л масло 1 с л какао 10 с л вода 1 к ч захар 3 парченца разтопен черен шоколад кокос за поръсване |
В купа се разбиват с тел киселото мляко, захарта, олиото. Добавят се брашното и содата, накрая какаото и настъргана кора от портокал. Разбърква се и сипваме в малка правоъгълна намаслена и набрашнена тавичка. Печем в загрята фурна 180 градуса около 30-35 минути до суха клечка. Изважда се от фурната и оставяме в тавата да се охлади, после се надупчва с вилица или дървено шишче. Приготвя се глазурата като на слаб огън се загряват водата, маслото, захарта, какаото и парченцата шоколад. Разбърква се на гладка смес без да завира и сваляме от огъня. Заливаме надупчения сладкиш и поръсваме с кокос. Охладен се нарязва и сервира. |