Публикувана от Виолета Матева на 15 Януари 2015
![]() | Необходими продукти 1 п суха мая 350 м топла вода 4-5 с л кисело мляко 2 яйца 1 с л свинска мас 1 с л маргарин 1 ч л захар 1 ч л сол 2 с л маргарин за намазване сусам за поръсване |
В част от топлата вода се разбива маята със захарта и се оставя да бухне. Замесваме тесто с продуктите, като се отделя един жълтък за намазване отгоре. Оставя се да втаса 40 мин. Разделя се на две части. Всяка се разточва на голям правоъгълник, намазваме с маргарин и поръсваме сирене. Отгоре се поставя втори правоъгълник, също намаслен и поръсен със сирене. Едната половина се прехвърля върху другата и се доразточва. Нарязваме на 12 ленти, всяка се усуква и навива на охлюв. Нареждат се в намаслена тавичка, след 15 мин. се намазва с разбит жълтък и поръсваме сусам. Печем 35-40 мин. до хубав загар в загрята фурна 170 градуса. |