www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 15 Януари 2015

Масленица СЪРЦЕ със сирене

Необходими продукти
1 п суха мая
350 м топла вода
4-5 с л кисело мляко
2 яйца
1 с л свинска мас
1 с л маргарин
1 ч л захар
1 ч л сол
2 с л маргарин за намазване
сусам за поръсване

В част от топлата вода се разбива маята със захарта и се оставя да бухне. Замесваме тесто с продуктите, като се отделя един жълтък за намазване отгоре. Оставя се да втаса 40 мин. Разделя се на две части. Всяка се разточва на голям правоъгълник, намазваме с маргарин и поръсваме сирене. Отгоре се поставя втори правоъгълник, също намаслен и поръсен със сирене. Едната половина се прехвърля върху другата и се доразточва. Нарязваме на 12 ленти, всяка се усуква и навива на охлюв. Нареждат се в намаслена тавичка, след 15 мин. се намазва с разбит жълтък и поръсваме сусам. Печем 35-40 мин. до хубав загар в загрята фурна 170 градуса.