www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 13 Януари 2015

Хрупкави панирани сиренца и кашкавалчета

Необходими продукти
150 г бяло саламурено сирене
150 г кашкавал
олио за пържене

за панировката:
2 яйца
200 г галета
100 г брашно

Сиренето и кашкавалът се изваждат от хладилника и веднага се нарязват на хапки. Овалват се в брашното, след това в разбитите яйца, а накрая - в галета. След това процедурата се повтаря - още веднъж се овалват в брашното, яйцата и галетата, за да се получи двойна хрупкава панировка. Пържат се на маслена баня до златисто.

По желание към брашното може да се добавят сухи подправки - риган, мащерка, чесън на прах.