Публикувана от Михаела Зейнулова на 06 Януари 2015
![]() | Необходими продукти за 12 порции: 2 1/2 ч.ч. брашно 1/2 ч.ч. олио 1 ч.ч. захар 400 г кисело мляко 1 ч.л. сода 100 г шоколад 400 г компот от праскови |
От брашното (2 1/2 ч.ч.), олиото (1/2 ч.ч.), захарта (1 ч.ч.), киселото мляко (400 г) и содата (1 ч.л.) с помощта на миксер се прави гладко кексово тесто. Към него се добавя нарязания на малки кубчета шоколад (100 г) и сместа се разбърква. Изсипва се в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка. Отгоре се подреждат отцедените и подсушени праскови от компот. Сладкишът се пече при 180 градуса около 30 минути. Време за приготвяне: 40 минути. |