www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Rusiana Mihaylova на 03 Януари 2015

Свинско със зеленчуци, печено в плик

Необходими продукти
700 - 800 г свинско месо
2-3 моркова
2 глави стар лук
2-3 с.л червено вино
сол
черен пипер и кимион на вкус
1 ч.л чубрица
1 ч.л масло
2-3 скилидки чесън за аромат
1 плик за печене

Месото се нарязва на порции и в подходящ съд се смесва с подправките. Слага се в плика, където се добавят и останалите съставки - измитите и нарязани на шайбички моркови, нарязаният на едро лук, маслото, чесънът и накрая виното. Пликът се завързва, всичко се разклаща много добре, до омесване на всички съставки. Пече се на умерена фурна за около час и 20 минути.