Публикувана от Rusiana Mihaylova на 03 Януари 2015
![]() | Необходими продукти 1 кг картофи 4 яйца 1 глава лук щипка чубрица сол и черен пипер на вкус 200 г шунка, нарязана на кубчета 100 г мариновани печурки 2-3 стръка пресен магданоз шепа сладка царевица олио и масло |
Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на филийки със средна дебелина. Пържат се в силно сгорещена мазнина докато омекнат леко. Отцеждат се от мазнината и се оставят настрана да се охладят малко. След като се охладят се намачкват, но не на пюре. Разбиват се яйцата, посолява се на вкус, добавят се черен пипер и наситненият лук. Разбърква се, след което се прибавят и картофите, магданозът, царевицата, шунката и гъбките. Всичката смес се разбърква много добре. Изпича се в дълбок тиган, по възможност с незалепващо покритие, като при обръщането на тортията се използва голяма чиния, такава, че да покрие тигана, за да се обърне лесно. След като се изпече се намазва с масло и се поднася. |