Публикувана от Rusiana Mihaylova на 03 Януари 2015
Необходими продукти 1 кг кайма 2 глави лук по 10 г кимион и черен пипер 2-3 стръка магданоз 2 червени чушки, нарязани на много ситно около 150 г кашкавал, нарязан на кубчета 2 бр. яйца 2-3 филийки сух хляб 1 с.л. кисело мляко 1/2 ч.л. сода, погасена в млякото галета сол на вкус | |
Лукът се настъргва на ренде, филийките хляб се накисват във вода докато омекнат, след това се прецеждат добре и се добавят към лука. Каймата се замесва леко с тези продукти, след което се добавят чушките, магданоза, кимиона, черния пипер, сол, чукват се яйцата и се добавя киселото мляко. Каймата се омесва добре, след което се оставя да стегне за около 1 час в хладилник. От нея се правят кюфтенца, като в средата на всяко се слага по кубче кашкавал. Готовите кюфтенца се овалват хубаво в галета и се изпържват в сгорещена мазнина до златисто. |