Публикувана от Rusiana Mihaylova на 03 Януари 2015
![]() | Необходими продукти 250 г пилешко филе 1 стрък праз (малък) 1 глава лук 150 г гъби 200 г бамбук от консерва 2-3 с.л. соев сос 50 мл бульон 1 с.л. нишесте растителна мазнина |
Пилешкото запържваме в сгорещена мазнина до порозовяване. Добавяме гъбите и лука и пържим около 2-3 минути. След това слагаме бамбука и бъркаме около 1-2 минути. Наливаме соевия сос към пилешкото и отново разбъркваме. Добавяме бульона и веднага разтворено в 1 с.л. вода нишесте. Бъркаме докато се сгъсти, добавяме праза, след което пак разбъркваме и сваляме от котлона. Сервираме с варен ориз. Към ястието могат да се добавят различни видове зеленчуци според вкуса. |