www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Rusiana Mihaylova на 03 Януари 2015

Пиле с бамбук и гъби

Необходими продукти
250 г пилешко филе
1 стрък праз (малък)
1 глава лук
150 г гъби
200 г бамбук от консерва
2-3 с.л. соев сос
50 мл бульон
1 с.л. нишесте
растителна мазнина

Пилешкото запържваме в сгорещена мазнина до порозовяване. Добавяме гъбите и лука и пържим около 2-3 минути. След това слагаме бамбука и бъркаме около 1-2 минути. Наливаме соевия сос към пилешкото и отново разбъркваме. Добавяме бульона и веднага разтворено в 1 с.л. вода нишесте. Бъркаме докато се сгъсти, добавяме праза, след което пак разбъркваме и сваляме от котлона. Сервираме с варен ориз. Към ястието могат да се добавят различни видове зеленчуци според вкуса.