Публикувана от Rusiana Mihaylova на 03 Януари 2015
Необходими продукти 1 кг тиквички 2-3 домата 3-4 скълцани скилидки чесън 2-3 глави лук 2-3 стръка копър 2 жълтъка 700 мл прясно мляко 2 с.л кисело мляко 100 г пармезан сол и черен пипер на вкус скълцан магданоз за поръсване олио | |
Тиквичките, доматите и лукът се нарязват на кръгчета и се подреждат като се редуват в подмазана с мазнина тава. Добавят се скълцаният чесън и копър, посолява се, добавя се черен пипер на вкус и се полива с мазнина отгоре ( 4-5 с.л олио). Запича се за 15-20 минути в предварително загрята фурна. След това се прави сосът: прясното и киселото мляко се смесват, разбъркват се добре, прибавят се жълтъците и отново се разбърква добре. Запечените зеленчуци се заливат с тази смес и се пекат още 30-35 минути. При сервиране се поръсва с пармезан и скълцан пресен магданоз. |