www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Rusiana Mihaylova на 03 Януари 2015

Лятна тиквена манджичка с прясно мляко

Необходими продукти
1 кг тиквички
2-3 домата
3-4 скълцани скилидки чесън
2-3 глави лук
2-3 стръка копър
2 жълтъка
700 мл прясно мляко
2 с.л кисело мляко
100 г пармезан
сол и черен пипер на вкус
скълцан магданоз за поръсване
олио

Тиквичките, доматите и лукът се нарязват на кръгчета и се подреждат като се редуват в подмазана с мазнина тава. Добавят се скълцаният чесън и копър, посолява се, добавя се черен пипер на вкус и се полива с мазнина отгоре ( 4-5 с.л олио). Запича се за 15-20 минути в предварително загрята фурна.

След това се прави сосът: прясното и киселото мляко се смесват, разбъркват се добре, прибавят се жълтъците и отново се разбърква добре. Запечените зеленчуци се заливат с тази смес и се пекат още 30-35 минути. При сервиране се поръсва с пармезан и скълцан пресен магданоз.