Публикувана от Rusiana Mihaylova на 03 Януари 2015
![]() | Необходими продукти 1 кг свинско месо за пържоли 200 г пресни печурки 2-3 шайби ананас от консерва или пресен 2 с.л кисело мляко 1 ч.ч прясно мляко 1 с.л брашно сол, черен пипер и кимион на вкус 2-3 стръка пресен магданоз 60 г масло олио |
Свинското месо за овкусява с подправките и се нарежда в подходяща тава. Върху свинското месо за нареждат нарязаните шайби ананас. Полива се с малко мазнина и се запича леко в предварително загрята фурна. През това време разтопяваме маслото, запържваме в него нарязаните печурки. Киселото и прясното мляко се разбиват докато се смесят добре и се прибавят към златистите печурки. Сосът се бърка докато лекичко започне да се посгъстява. След това с него се заливат вече запечените леко пържолки. Пече се на 200 градуса за около 25-30 минути. След готовност се поръсва със пресния скълцан магданоз. |