www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Rusiana Mihaylova на 03 Януари 2015

Пържоли на фурна с ананас и гъбки

Необходими продукти
1 кг свинско месо за пържоли
200 г пресни печурки
2-3 шайби ананас от консерва или пресен
2 с.л кисело мляко
1 ч.ч прясно мляко
1 с.л брашно
сол, черен пипер и кимион на вкус
2-3 стръка пресен магданоз
60 г масло
олио

Свинското месо за овкусява с подправките и се нарежда в подходяща тава. Върху свинското месо за нареждат нарязаните шайби ананас. Полива се с малко мазнина и се запича леко в предварително загрята фурна. През това време разтопяваме маслото, запържваме в него нарязаните печурки. Киселото и прясното мляко се разбиват докато се смесят добре и се прибавят към златистите печурки. Сосът се бърка докато лекичко започне да се посгъстява. След това с него се заливат вече запечените леко пържолки. Пече се на 200 градуса за около 25-30 минути. След готовност се поръсва със пресния скълцан магданоз.