Публикувана от Илияна Димова на 03 Януари 2015
![]() | Необходими продукти 300-350 г фасул, който заливаме от вечерта с вода и държим на хладно цяла вечер 300 г свинско месо за готвене 1 глава лук 1-2 моркова 1 червена пиперка 1 чаена лъжичка червен пипер сол черен пипер джоджен чубрица на вкус 1-2 чаени лъжички брашно олио колкото е необходимо |
Изливаме водата на фасула, измиваме и заливаме с чиста вода и слагаме да кипне. Отново изливаме водата и измиваме с топла вода. В тенджера слагаме да се вари месото и след като оберем пяната добавяме и фасула. Слагаме нарязани 1/2 глава лук, морков и пиперка. Когато продуктите се сварят посоляваме и добавяме чубрица, джоджен и черен пипер на вкус. В отделен съд в олио запържваме другата половина лук с червен пипер и брашно. Получената запръжка разреждаме с бульона от фасул, месо и зеленчуци. Получава се рядка кашичка, която наливаме във фасула. Досваряваме още малко. |