Публикувана от Добринка Петкова на 30 Декември 2014
![]() | Необходими продукти 1 кг свинско месо 10-12 люти чушки 5 глави лук 2-3 скилидки чесън 5 домата 1 с.л брашно червен пипер сол черен пипер чубрица 3 яйца 1 кофичка кисело мляко |
Месото се нарязва на парчета. Овкусява се с подправки по избор. Нанизват на шишчета, като помежду късчетата месо, се слагат люти чушки. В сгорещена мазнина се задушават от двете страни. В същата мазнина се задушава лука, чесъна и доматите. Като се изпари водата от доматите се добавят брашното, пипера и се налива вода до необходимата гъстота на соса. Изсипва се в подходяща тавичка, подреждат се шишчета отгоре. Запича се в загрята фурна до готовност на месото. Яйцата се разбиват заедно с млякото и се залива ястието. Допича се за още 15 минути. По желание може да поръсите с кашкавал. |